Thursday, September 20, 2012

Dagen før dagen

Om knapt 14 timer byder lektor Jørgen Huggler velkommen til mit ph.d.-forsvar på Aarhus Universitet/Campus Emdrup, Lokale C 001, Tuborgvej 164, 2400 København NV.

Derefter får jeg ordet, som jeg vil benytte til at stille mig selv nogle af de spørgsmål, ledere og konsulenter - og formentlig de fleste andre i vores del af verden - har sværest ved at stille.

Med afsæt i undersøgelser gennemført i 17 forskellige virksomheder vil jeg vise, at mens 89 % af de spørgsmål, ledere og medarbejdere stiller, når de selv må bestemme, hvem de vil spørge og hvad de vil spørge om er HVAD-, HVORDAN- og HVILKE-spørgsmål, så er kun 11 % HVORFOR-, HVEM- og HVORNÅR-spørgsmål.

Det har konsekvenser for det, vi tænker - og ikke tænker - hvilket jeg vil demonstrere ved at besvare følgende spørgsmål:

 1. HVORFOR har min forskning udviklet sig som og medført de resultater, den har?
 2. HVEM har inspireret mig til at tænke og forholde mig til filosofi og ledelse, som jeg gør?
 3. HVORNÅR er det vigtigt at beskæftige sig med sine egne grundlæggende antagelser?
Jeg kan sige så meget som, at jeg ikke har præsenteret min forskning på denne måde før, og at jeg glæder mig som et lille barn til at høre bedømmelsesudvalgets - og evt. diskussionslystne tilhøreres - reaktion på mit forsøg på at demonstrere tænkning snarere end at fortælle om det.

Ses vi?

http://cas.au.dk/aktuel/arrangement/artikel/phd-forsvar-6/

2 comments:

 1. Anonymous4:48 AM

  Kan man læse papiret på forhånd... hvor finder vi det? Per

  ReplyDelete
 2. Nej, det er ikke muligt at læse manuskriptet til mit oplæg, før jeg har holdt det - beklager. VH Pia

  ReplyDelete